Proteze dentare - Soluția ideală pentru dantura dumneavoastră

Protezele dentare sunt soluția ideală pentru a înlocui dinții lipsă și pentru a restabili aspectul și funcționalitatea danturii. Există mai multe tipuri de proteze dentare disponibile, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje. Acestea pot îmbunătăți aspectul și estetica dentară, funcționalitatea danturii și pot preveni deteriorarea dinților naturali. Procesul de obținere a protezelor dentare poate varia în funcție de tipul de proteză și de nevoile individuale ale pacientului, iar îngrijirea adecvată a protezelor dentare este esențială pentru menținerea acestora în stare bună.
10

Ce sunt protezele dentare?

Protezele dentare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui dinții lipsă și pentru a restabili aspectul și funcționalitatea danturii. Acestea pot fi utilizate pentru a înlocui dinți lipsă, pentru a corecta probleme de aliniere sau pentru a îmbunătăți estetica dentară.

Tipuri de proteze dentare

Există mai multe tipuri de proteze dentare disponibile, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje. Printre cele mai comune tipuri de proteze dentare se numără:
Proteze dentare totale utilizate pentru înlocuirea tuturor dinților dintr-o arcadă dentară
Proteze dentare parțiale utilizate pentru înlocuirea unor dinți lipsă
Proteze dentare fixe protezele dentare fixe sunt proteze dentare permanente care sunt fixate pe dinții naturali sau pe implanturi dentare
Proteze dentare mobile protezele dentare mobile sunt proteze dentare care pot fi îndepărtate și plasate înapoi în gură de către pacient.

Avantajele protezelor dentare

Protezele dentare au multe avantaje, inclusiv:
Îmbunătățirea aspectului și esteticii dentare
Îmbunătățirea funcționalității dentare și a capacității de a mesteca și a vorbi
Prevenirea deteriorării dinților naturali prin redistribuirea forțelor de mestecare și protejarea acestora de uzură excesivă
Prevenirea problemelor de sănătate, cum ar fi afecțiunile gingivale sau pierderea osului maxilar.

Cum se obțin protezele dentare?

Procesul de obținere a protezelor dentare poate varia în funcție de tipul de proteză și de nevoile individuale ale pacientului. În general, procesul implică o examinare orală și o serie de măsurători și modele pentru a crea o proteză personalizată pentru pacient.

Îngrijirea protezelor dentare

Pentru a menține protezele dentare în stare bună, este important să le îngrijești corespunzător. Aceasta poate include periajul regulat al protezei, curățarea și depozitarea adecvată a acesteia, precum și programarea regulată a vizitelor la dentist pentru ajustări și verificări.

Concluzie

Protezele dentare sunt o soluție eficientă și accesibilă pentru pacienții care au nevoie de înlocuirea dinților lipsă sau de îmbunătățirea aspectului și funcționalității danturii. Consultarea cu un dentist și obținerea protezei dentare personalizate pot duce la o îmbunătățire semnificativă a calității vieții și a stimei de sine a pacientului.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare