Albirea dintilor

Albirea dintilor conform definitiei acceptate de majoritatea specialistilor este procesul prin care se recapta culoarea naturala a dintilor sau poate mai mult decat atat, chiar o nuanta mai deschisa decat cea naturala. Albirea dintilor este unul dintre procedeele de baza si unul dintre cele mai intalnite in estetica dentara.
Cauzele schimbarii culorii dintilor
Indicatii - Consultatia stomatologica
Metode de albire a dintilor
Solutii de albire a dintilor pentru acasa
Care sunt riscurile
Mai multe detalii in continuare...
h5-gallery2

Cauzele care duc la schimbarea culorii dintilor

Va prezentam in continuare cele mai intalnite cauze care stau la baza pigmentarii sau schimbarii la culoare a dintilor.
Din cauze extrinseci
Schimbarea culorii danturii este generata de factori ce actioneaza la exteriorul dintilor. Vorbim de cele mai multe ori de mancaruri sau bauturi care au potentialul de a pata dintii.
Din cauze intrinseci
Schimbarea culorii danturii este generata de factori ce actioneaza in interiorul dintilor. O carie dentara avansata sau o infectie la interior pot schimba culoarea dintilor.
Din cauze ce tin de intaintarea in varsta
Decolorarea danturii survine din cauze acumulate de-a lungul vietii.
Mancaruri / Bauturi
Cafeaua, ceailul, vinul sau anumite fructe sau legume pot pata dintii.
Igiena orala deficitara
Au la baza obiceiuri si efort insuficiente de periere a dintilor, de folosire a atei dentare iar placa dentara si agentii cu potential de colorare nu sunt indepartati de pe dinti.
Fumatul
Nu este un secret ca in timp, fumatul cauzeaza colorarea danturii si favorizeaza degradarea acesteia.
Anumite boli si tratamentele lor
Colorarea danturii poate sa apara si in urma anumitor boli dar cat si datorita tratamentelor si medicamentatiei specifice ale anumitor boli.
Tratamente medicamentoase
Antibioticele Tetraciclina si Doxicilina sunt cunoscute ca factori ce pot decolora dantora copiilor ai caror dinti inca se dezvolta (pana in 8 ani). Agentii de clatire a gurii sau apele de gura ce contin clorhexidina sau clorură de cetilpiridiniu pot deasemenea pata dintii.
Predispozitia genetica
Anumite persoane au datorita geneticii mostenite culoarea smaltului dentar mai deschisa decat a celorlalti.
Trauma dentara
De exemplu leziunile in urma unei cazaturi la copii asupra smaltului dentar. Traumele dentare pot duce la schimbarea culorii dintilor si la adulti.

Examinarea stomatologica

Recomandarea generala a cabinetului stomatologic Horvat Dental este ca intotdeauna pacientii sa efectueze un control dentar inainte de a apela la orice solutie sau metoda de albire !! Doar medicul stomatolog poate evalua corect starea de sanatate orala a pacientului si poate veni cu cele mai bune recomandari ce nu vor afecta calitatea smaltului dintilor pe termen lung.

Metode de albire a dintilor in cabinetul stomatologic

Recomandarea generala a cabinetului stomatologic Horvat Dental este ca intotdeauna pacientii sa efectueze un control dentar inainte de a apela la orice solutie sau metoda de albire !! Doar medicul stomatolog poate evalua corect starea de sanatate orala a pacientului si poate veni cu cele mai bune recomandari ce nu vor afecta calitatea smaltului dintilor pe termen lung.

Intrebari frecvente legate de albirea dintilor

Este sigura albirea dintilor?
Albirea dintilor este absolut sigura atata timp cat este pusa in practica de catre profesionistul in medicina dentara, medicul dentist, iar produsele folosite de catre acesta sunt profesionale. Exista produse pe piata de o calitate indoielnica care pot aduce efecte nedorite pana la periculoase.
Se pot albi dintii folosind pastele de dinti cu efect de albire?
Depinde ce asteptari avem cand vorbim despre 'albire'. Pastele cu efect de albire sunt performante in eliminarea factorilor ce afecteaza dintii din exterior de aceea dintii par mai albi dupa perioade lungi de utilizare, dar au efecte limitate asupra albirii smaltului dentar.
Este albirea dintilor dureroasa?
In general albirea dintilor nu este dureroasa , totusi un efect mai des intalnit este acela de sensibilitate dentara pe o perioada scurta de timp. Gradul de sensibilitate variaza de la persoana la persoana,tine si de calitatea danturii si a smaltului si cat de mult este expusa dentina (strat interior al dintelui) in urma tratamentului. Gelurile de calitate sau pastele de dinti anti sensibilitate scurteaza la un minim perioada de sensibilitate.
Este procedura de albire a dintilor invaziva?
Fiti fara grija, produsele profesionale nu afecteaza calitatea smaltului in nici un fel. Niciun strat de smalt nu este indepartat daca sunt folosite produsele si tehnicile potrivite. Feriti-va de produsele neconforme obtinute din surse nesigure pentru ca exista potentialul de a afecta smaltul ireversibil.
Functioneaza albirea dintilor dintilor intotdeauna?
Functioneaza in majoritatea cazurilor dar nu intotdeauna. Depinde de la caz la caz, de aceea va recomadam o consultatie stomatologica inainte de orice decizie de albire a dintilor.
Cat de mult tine albirea dintilor?
De cele mai multe ori depinde de mai multi factori cat si de tehnologia si de produsele de albire. Schema de aplicare a tratamentului de albire cat si rezultatele variaza de la producator la producator.
Ajuta pasta de dinti la intretinerea albirii profesionale?
Depinde foarte mult de tipul de pasta de dinti folosita. Pastele de dinti de calitate superioara nu actioneaza doar pe moment, indepartand depunerile, ci contin si elemente ce previn acumularea ulterioara.
Coroana dentara se schimba la culoare odata cu albirea?
Tehnologia tratamentelor de albire a dintilor actioneaza doar asupra dintilor naturali, coaroanele dentare sau alte tipuri de lucrari de completare vor ramane la culoarea de dinainte dar medicul stomatolog are solutii si pentru acestea. Intrebati medicul.
Este albirea profesionala eficienta pentru oricine?
Solutiile profesionale de albire a dintilor sunt eficiente pentru majoritatea pacientilor. Exista totusi si exceptii. De exemplu daca pacientul are multiple lucrari dentare tratamentul nu va fi asa de eficient pentru ca doar dintii naturali se vor albi. In alte cazuri daca stratul de smalt dentar este foarte subtire sau foarte inchis la culoare sunt sanse ca tratamentul sa nu functioneze. Intotdeauna consultati dentistul!
Trebuie sa tin o dieta anume dupa tratament?
Cu tehnologia de albire profesionala utilizata in cabinetul stomatologic Horvat Dental nu exista restrictii in dieta pacientului. Pacientul poate consuma aceleasi mancaruri sau bauturi ca de obicei.
Exista contraindicatii la albirea profesionala a dintilor?
Recomandam pacientelor gravide sau care alapteaza sa nu urmeze nici un tratament de albire profesionala. Nu sunt dovezi ca ar putea afecta fetul sau sarcina dar mai bine sa nu fie asumat nici un risc. Medicul dentist va verifica istoricul medical si va veni cu cele mai bune recomandari in aceste cazuri.
Se recomandata o sesiune de igienizare profesionala inaintea albirii?
Categoric. Pentru efectul maxim al procedurii de albire profesionala alegeti o vizita pentru igienizare profesionala in cabinetul stomatologic. Medicul dentist va indeparta placa bacteriana, tartrul sau alte obstacole in calea eficientei tratamentului.
Se albesc dintii tuturor la fel?
Rezultatele sunt bune la majoritatea pacientilor, cu diferente de la caz la caz, dar unii dintre acestia chiar pot ajunge la nuanta B1.
Arata dintii natural dupa albirea profesionala?
Categoric, pentru ca vorbim de dantura naturala si nu de materiale artificiale.

Free download resources

By helping with daily activities, our caregivers enable clients to maintain their normal daily routines. Hourly home care allows clients to use our caregivers on an hourly or as-needed basis.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare