Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o piesa de tehnica dentara, de obicei de titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu corpul uman, care ține locul rădăcinii dintelui si creaza o structura de rezistenta similara unui dinte natural, fiind cea mai bună metodă de înlocuire a unui dinte pierdut sau deteriorat irecuperabil.
Implanturile dentare sunt adesea cea mai buna solutie aleasa de medicii dentisti cand vine vorba de reconstructia dintilor pierduti fiind indicate pentru toate grupele de varsta, de la 18 ani pana la varste foarte inaintate.
Procedura de implant este nedureroasa pentru ca se face sub anestezie iar ulterior, dupa vindecare, dumneavoastra nu veti simti diferenta intre implant si ceilalti dinti, nu exista o senzatie de corp strain, iar estetic nimeni nu va observa diferenta fata de dintii naturali.
3

Etapele interventiei de implant dentar

Pasul 1: CONSULTATIA - starea actuala a danturii cat si a sanatatii orale va fi analizata de catre medicul specialist implantolog. Acesta discuta cu dvs optiunile de tratament posibile si va propune un plan de tratament, va explica detaliat ce presupune interventia si va recomanda analize specifice de la caz la caz (radiografie dentara, CT si analize de sange).
Pasul 2: INTERPRETAREA REZULTATELOR ANALIZELOR - pe baza acestora medicul dentist implantolog va recomanda sau nu interventia chirurgicala si va explica pasii urmatori.
Pasul 3: INTERVENTIA CHIRURGICALA - aceasta se realizeaza de obicei intr-o singura zi si implica multiple operatiuni, se pleaca de la anestezie, iar finalul este reprezentat de inserarea implantului si coaserea gingiei.
Pasul 4: INLATURAREA FIRELOR - in jurul a 7-10 zile dupa interventia chirurgicala, pacientul revine in cabinetul stomatologic pentru control si in urma unei bune vindecari se se indeparteaza firele de sutura. La aceasta etapa medicul stomatolog recomanda perioada de vindecare pana la continuarea interventiei de implant dentar.
Pasul 5: VINDECAREA IMPLANTULUI - Se asteapta perioada recomandata de medicul dentist, ce poate cate-o data sa dureze chiar si 3-6 luni, de la caz la caz, pentru maximizarea rezultatului de vindecare si bio-integrare a implantului.
Pasul 6: BONTUL IMPLANTULUI - pacientul revine in cabinetul medical la finalul perioadei de vindecare pentru atasarea bontului implantului.
Pasul 7: COROANA DENTARA - ultima etapa, cea de protetica, reprezinta finalul interventiei, medicul protetician ia amprenta dintilor, peste implant si colaboreaza cu laboratorul de tehnica dentara pentru realizarea anatomica de coroana dentara. Coroana dentara reprezinta partea vizibila a noului dinte si se executa din ceramica speciala sau zirconiu.
Durata de viata indelungata
Implantul dentar reprezinta o solutie cu durata mare de viata
Solutie Fara Dureri
Interventia de implant dentar este rapida si fara durere
Protejeaza Dantura Actuala
Implantul dentar reda functionalitatea completa a danturii

Resurse descarcabile

Brosuri sau documente despre tehnologii de implant dentar folosite in cabinetul stomatologic Horvat Dental
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare