Proteze dentare scheletate - o solutie confortabila si personalizata pentru inlocuirea dintilor pierduti

Protezele dentare scheletate sunt o optiune populara pentru cei care isi doresc o solutie confortabila si personalizata pentru inlocuirea dintilor pierduti. Acestea sunt proteze dentare partial mobile, care sunt sustinute de un schelet metalic. Protezele dentare scheletate ofera o solutie estetica si eficienta pentru persoanele care doresc sa inlocuiasca dintii lipsa.
10

Ce sunt protezele dentare scheletate?

Protezele dentare scheletate sunt proteze dentare partial mobile care sunt sustinute de un schelet metalic. Acestea sunt realizate dintr-un amestec de materiale, inclusiv metal si acrilat, ceea ce le ofera o rezistenta si durabilitate sporite. Protezele dentare scheletate sunt ideale pentru persoanele care au pierdut mai multi dinti sau care au nevoie de o solutie mai sigura si mai stabila decat protezele dentare mobile.

Avantajele protezelor dentare scheletate

Protezele dentare scheletate ofera multe avantaje fata de alte tipuri de proteze dentare. Ele sunt mai confortabile si mai usoare decat protezele dentare clasice si ofera o solutie personalizata pentru fiecare pacient. In plus, acestea sunt usor de intretinut si de curatat, ceea ce le face ideale pentru persoanele care isi doresc o solutie practica si eficienta.

Procedura de aplicare a protezelor dentare scheletate

Procedura de aplicare a protezelor dentare scheletate poate dura mai multe sedinte la dentist. In prima sedinta, dentistul va lua amprenta gurii si va pregati dintii naturali ai pacientului. In urmatoarele sedinte, proteza dentara scheletata va fi ajustata si fixata cu ajutorul unor gheare metalice sau a altor dispozitive de fixare. Dupa aplicare, pacientul va trebui sa acorde o atentie deosebita igienei dentare si sa mearga la controale regulate la dentist pentru a verifica integritatea si functionalitatea protezei.

Ingrijirea protezelor dentare scheletate

Îngrijirea protezelor dentare scheletate este importantă pentru menținerea sănătății și a funcționalității acestora. În general, este recomandat să se curețe proteza dentară scheletată după fiecare masă cu apă caldă și săpun delicat. Este important să se evite utilizarea apei fierbinți sau a produselor de curățare agresive, deoarece acestea pot deteriora materialul din care este realizată proteza dentară.
Pentru curățarea protezei dentare scheletate se poate utiliza o periuță moale și o pastă de dinți specială pentru proteze dentare. De asemenea, este recomandat să se păstreze proteza dentară scheletată într-un mediu umed, cum ar fi un pahar cu apă sau o cutie specială pentru proteze. Este important să nu se poarte proteza dentară scheletată peste noapte și să nu se doarmă cu ea în gură.
În plus, este important să se efectueze controale regulate la dentist pentru a verifica starea și funcționalitatea protezei dentare scheletate. În cazul în care apare o problemă, dentistul poate interveni rapid și poate repara proteza dentară scheletată astfel încât să funcționeze la capacitate maximă.

In concluzie

Protezele dentare scheletate sunt o optiune confortabila si personalizata pentru inlocuirea dintilor pierduti. Acestea ofera multe avantaje fata de alte tipuri de proteze dentare si pot fi usor de intretinut si curatat. Este important sa urmezi procedura de aplicare si sa acorzi o atentie deosebita igienei dentare pentru a mentine proteza dentara scheletata in stare buna de functionare.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare